Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

Captaires amb doble intenció.

alt

 

 

 

 

Darrerament a tot el país s'ha experimentat un ascens en el fenòmen dels captaires. Cada persona busca la manera de arribar al cor de qui li pugui fer un donatiu, però hi ha qui està esperant l'ocasió per fer més coses que demanar una almoina.  Hi ha persones o grups de persones perfectament organitzats que aprofiten l'apropament als vianants per poder sostreure alguna pertinença. Les víctimes solen ser persones grans, tot i que no es pot descartar  ningú. 

De vegades es fan  passar per discapacitats, sovint per  muts, i donen a llegir algún paper o carpeta. L'atenció posada pel vianant en aquest paper o carpeta fa que una altra persona, o la mateixa, pugui sostreure al despistat vianant qualsevol pertinença. També s'aprofita que el vianant treu el moneder o cartera i ensenya el seu contingut i la seva localització  a un segon "captaire" que pot actuar com a carterista en una segona ocasió i que ja té  mitja feina feta. 

No hem considerar estafadors tots els captaires, però cal augmentar la nostra atenció i controlar les nostres pertinences.