Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

Phishing al Whatsapp

Darrerament s’estan rebent Whatsapps en els quals el remitent es fa passar per una empresa de treball temporal, o d’una empresa  important i reconeguda, informant-nos d’una oferta de feina amb incorporació immediata.  Per tal de formalitzar la sol·licitud ens demana les nostres dades i una fotografia del nostre document nacional d’identitat per davant i per darrera.

Evidentment es tracta d’un intent de Phishing amb el qual poden robar la nostra identitatPenseu que amb la fotografia del DNI és gairebé com si ens l’haguessin sostret. Es pot, fins i tot,  fer una falsificació relativament correcta.

Més a més,   tenen totes les dades necessàries per fer contractar multitud de serveis online:   obrir un compte bancari on rebre diners provinent de negocis il·lícits, donar d’alta una línia de telèfon, (veurem després qui paga la factura de les trucades),  identificar-vos com a infractors en una denúncia de trànsit, donar d’alta un perfil Ebay  i vendre  objectes inexistents i que mai arribaran al comprador amb el nostre nom... 

Com la majoria de fraus per internet, es poden evitar fent servir el sentit comú. Es normal que un desconegut ens ofereixi feina per Whatsapp? Oi que no?