Actes 150 Anys

Agenda

Març 2020
L M X J V S D
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Farmàcia Guàrdia

Sense events

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

Comença la renovació de les Muralles de Sant Francesc i Sant Domènec i del torrent dels Predicadors PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
dimarts, 21 d'abril de 2009 01:52

altFont: Ajuntament de Manresa
Aquest dilluns dia 20 d'abril s'iniciaran els treballs de renovació de les Muralles de Sant Domènec i de Sant Francesc, i del desdoblament del torrent dels Predicadors. Aquest és un dels projectes que forma part de les actuacions finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL).

L’inici de les obres comportarà la posada en funcionament del dispositiu circulatori que s’ha planejat:

  • L’entrada de vehicles a la ciutat es canalitzarà pels carrers Mossèn Vall, Rubió i Ors, Bruc i carretera Cardona. A la sortida, es canalitzarà per la carretera de Cardona, carrer Dos de Maig i passeig del Riu.

  • El transport públic de viatgers es veurà afectat de la forma següent: -Les línies de Bus Manresa:


*L4 "Font - Valldaura" i L5 "St. Pau - Viladordis", quan es dirigeixin al centre ciutat, modificaran el seu recorregut al passeig del Riu per continuar pels carrers Folch i Torres, Bruc i carretera de Cardona, on recuperaran l'itinerari habitual.
Parades anul·lades: "Muralla St. Francesc" i "Pl. Valldaura"
Parades habilitades: "Policia Local" i a la Ctra. Cardona núm. 15.


*L5 "St. Pau - Viladordis", quan es dirigeixi al barri de St. Pau, modificarà el seu recorregut a la carretera de Cardona per continuar pel carrer Dos de Maig i passeig del Riu, on recuperarà l'itinerari habitual.
Parada anul·lada: "Pl. Valldaura"
Parades habilitades: "Pompeu Fabra" i "Policia Local"


Les línies de serveis Interurbans

Les línies de serveis interurbans adaptaran els seus recorreguts als desviaments de trànsit previstos, tenint en compte que les dues parades de la plaça Valldaura es traslladen a la carretera de Cardona. La parada de sortida ciutat s'habilitarà a la carretera de Cardona "Pompeu Fabra", ampliant-ne la capacitat. La parada d'entrada a ciutat s'habilitarà a la carretera de Cardona núm. 15.

És previst que aquestes obres durin 9 mesos.

Recordem que els treballs s’han dividit en quatre fases. Les afectacions a la mobilitat durant la primera fase seran les següents:

  • Es tallarà al trànsit el tram de la Muralla de Sant Francesc entre els carrers Barreres i Sant Francesc. També s'ocuparà part de la calçada i la vorera (costat del Barri Antic) de la Muralla de Sant Domènec entre la carretera de Cardona i la plaça Valldaura.

  • Es mantindrà l'accés de vehicles a la Muralla de Sant Domènec des de la carretera de Cardona per tal d'accedir al carrer del Cós, a l’aparcament dels Quatre Cantons o a la pl. Gispert. Per tal que els vehicles provinents del passeig del Riu puguin accedir a aquestes ubicacions, s'invertirà el tram del carrer Era d'en Coma entre els carrers Jorbetes i plaça Valldaura. D’aquesta manera, els vehicles que circulin pel passeig del Riu continuaran pels carrers Mossèn Vall, Jorbetes i Era d'en Coma per accedir a la plaça Valldaura.

  • La sortida de vehicles dels carrers St. Francesc, Apotecari i Era d'en Coma es realitzarà per la Muralla de Sant Francesc en direcció al passeig del Riu.

  • Es prohibirà l'estacionament de les Muralles de Sant Domènec i Sant Francesc entre la carretera de Cardona i el carrer de Sant Francesc. Es permetrà realitzar tasques de càrrega i descàrrega en aquells espais que no suposin un impediment per al trànsit ni per a les obres.

  • S'habilitaran àrees de disposició de residus a: la Muralla St. Domènec sobre la vorera, en els mateixos punts on estan situats actualment; a la Muralla St. Francesc, entre els carrers Barreres i St. Francesc, se situaran als extrems del tancament d'obra.


És previst que a finals del mes de juny el tall a la Muralla de Sant Francesc arribi fins a l’alçada del carrer Apotecari.

El projecte

Aquesta actuació respon a dos objectius estratègics:

  • Completar la renovació dels espais públics del nucli Antic seguint el Pla Integral de Revitalització (PIRNA) fent visible la renovació que s’està duent a terme al centre històric al seu perímetre urbà: a les Muralles.

  • I ampliar la capacitat del torrent del torrent dels Predicadors desdoblant-lo amb un nou col·lector.

L’obra afectarà la urbanització de les Muralles des del carrer Jaume I fins a l'Hotel de Pere III. Aquesta actuació també inclou la cruïlla del carrer del Cós i es completarà amb un segon projecte que portarà a terme l’empresa municipal Aigües de Manresa, que perllongarà el nou col·lector de desdoblament del torrent de Predicadors pel carrer Apotecari fins al riu Cardener. La superfície total de renovació de la urbanització de les Muralles serà de 5.209,10 m2.

Al tram de la Muralla de Sant Domènec (des de la carretera de Cardona fins a la plaça Valldaura) es renovarà la calçada i la vorera del costat del Barri Antic. Al tram de la plaça Valldaura fins a l’Hotel Pere III es renovarà la calçada i les dues voreres.

La millora de l’espai públic consisteix en la renovació de les voreres, l’ampliació de les voreres del costat del Barri Antic i la plantació de fileres d’arbres (43 lledoners).

Aquesta intervenció permetrà estendre els paviments i els components identificatius del barri antic en el perímetre del barri seguint la traça de les Muralles. La composició de les rajoles de granit i llambordes de la plaça Valldaura i l’entorn dels Quatre Cantons, s’estendrà per la vorera del costat del Barri Antic.

El tram del Torrent dels Predicadors des de la carretera de Cardona fins al riu Cardener, tot i que s’hi van fer actuacions importants de millora fa uns quants anys, presenta un traçat força pla i amb moltes ziga-zagues que li fan disminuir la seva capacitat de desguàs i provoca, en episodis de pluja molt intensa, inundacions en els baixos d’algunes edificacions.

La proposta per millorar aquesta situació consisteix desdoblar el torrent dels Predicadors a partir del carrer del Cós. El conducte actual passa per l’interior de diferents illes del sector. El nou conducte de desdoblament passarà pel mig de la calçada de les Muralles. Entre la carretera Cardona i plaça Valldaura es renovarà i ampliarà la claveguera actual –que recull les aigües provinents de la plaça Infants i la Muralla del Carme.

El conducte es farà amb peces de formigó prefabricades que formaran un tub quadrat, de 2,5 metres d’amplada per 2 metres d’alçada. En els laterals hi haurà un conducte a cada cantó que recollirà les aigües dels edificis i carrers propers.

El pressupost de la intervenció des de carretera de Cardona fins a l’Hotel Pere III és de 2.465.180 €. L’actuació de prolongació que realitzarà Aigües de Manresa fins al riu té un pressupost aproximat de 1.500.000 €.

Els veïns i comerciants de tot el sector han estat informats del projecte a través de diverses reunions. També s’han visitat els establiments comercials per conèixer les seves necessitats d’accessibilitat


Documents relacionats

Darrera actualització de dimarts, 21 d'abril de 2009 03:05