Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

Un equip de 120 persones vetllarà per la seguretat dels participants al castell de focs i el Correfoc de la Festa Major PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Web Ajuntament de Manresa   
divendres, 17 d'agost de 2007 03:13

Sota la coordinació de Protecció Civil, un grup de 120 persones integrants de la Policia Local, els Bombers, Protecció Civil, l’ADF Pla de Bages, els Mossos d’Esquadra, Creu Roja, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) d’Althaia, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil formarà part de l’equip d’emergències i seguretat que vetllarà pel bon desenvolupament dels dos esdeveniments més massius de la Festa major: el castell de focs i el Correfoc.

Castell de focs

Amb motiu de la celebració del castell de focs, que tindrà lloc al parc de l’Agulla el diumenge 26 a les 9 del vespre, s’establirà un centre de coordinació i atenció sanitària, que estarà situat al camí dels Ametllers i estarà encapçalat per Protecció Civil. Des d’aquest espai es coordinarà la tasca de tots els equips que treballaran per a un desenvolupament segur i sense incidents del castell de focs. Entre aquest equips s’ha de subratllar la presència d’un dispositiu sanitari format per tres ambulàncies, 2 sanitari i un socorrista aquàtic i membres de la Creu Roja; d’un equip contra incendis integrat per de 2 vehicles d’aigua 4X4 i 1 bota d’aigua de 9.000 de l’ADF Pla de Bages i d’1 vehicle lleuger dels Bombers de la Generalitat; i d’un dispositiu de seguretat i integrat per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Protecció Civil.

Una de les mesures que es prendran serà tallar al trànsit de vehicles els accessos al parc de l’Agulla a partir de les 5 de la tarda per evitar aglomeracions i facilitar la circulació a peu.

Per facilitar una bona evacuació del parc de l’Agulla, es senyalitzaran i il·luminaran les sortides del parc; i per al cas que hi hagi una forta tempesta, s’establirà un centre d’acollida al pavelló de la Salle, pensat bàsicament per persones amb mobilitat reduïda, nens i gent gran.

 

Correfoc

L’endemà, el dilluns 27 a 2/4 de 10 del vespre, tindrà lloc pels carrers del Nucli Antic, l’altra gran esdeveniment massiu de la festa: el Correfoc. Per aquest acte, el centre de coordinació estarà situat a la plaça Europa, indret on hi haurà també un dispositiu sanitari format per un metge i un sanitari. En aquest punt es calcula que s’atendren entre un 80 i un 90 % de les incidències que hi hagi durant al Correfoc. La resta es derivaran als centres hospitalaris de la ciutat per mitjà d’alguna de les 8 ambulàncies del SEM destinades a aquest esdeveniment (5 de les quals estaran a la plaça Europa i 3 més en els punts més allunyats del recorregut). També hi haurà un oftalmòleg de guàrdia a la clínica de Sant Josep per atendre els casos de lesions oculars. Finalment, un equip de 40 persones de la Creu Roja estaran distribuïdes pel recorregut per atendre in situ els incidents que hi pugui haver.

A banda del dispositiu sanitari, el Correfoc comptarà amb un equip contra incendis format per Bombers de la Generalitat (1 cotxe d’aigua i 1 cotxe 4x4) i ADF Pla de Bages (2 vehicles 4x4) i d’un dispositiu de seguretat i integrat per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Protecció Civil.

Darrera actualització de divendres, 3 d'abril de 2009 22:28