Actes 150 Anys

Agenda

Març 2020
L M X J V S D
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Farmàcia Guàrdia

Sense events

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

L’Ajuntament recicla una ambulància de la Creu Roja com a Centre de Comandament de Protecció Civil PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Web Ajuntament de Manresa   
dimarts, 27 de juny de 2006 03:09

altL’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb la Creu Roja de Manresa que inclou l’adquisició d’una furgoneta que fins ara feia funcions d’ambulància. A partir de la signatura d’aquest conveni, l’Ajuntament de Manresa passa ser propietari d’una furgoneta que serà equipada com a centre d’operacions de Protecció Civil i que servirà com a Centre de Comandament Avançat en totes les situacions d’emergència en què es requereixi. Es tracta d’un cotxe en que en el seu interior hi ha una oficina mòbil per coordinar tots els efectius d’emergència instal·lant-se en el lloc on es produeix en qualsevol situació d’accident o de risc.

Amb l’adquisició d’aquesta furgoneta, l’Ajuntament de Manresa i Creu Roja s’ha posat d’acord per trobar una nova utilitat a un vehicle que, malgrat estar en bones condicions, ha deixat d’estar al nivell d’exigència per al salvament de persones.
El contingut de l’acord és més ampli que el traspàs de la furgoneta. Estableix accions de col·laboració entre l'Ajuntament de Manresa i l'Assemblea Local de Creu Roja a Manresa en l’àmbit de la protecció civil.

Les principals aportacions de l’Associació Local de Creu Roja:
  • Traspassar- mitjançant donació- la titularitat del vehicle B-1752-TF CITROEN JUMPER 2,5 D- 1,4 M.
  • L’assistència sanitària en els espectacles i activitats recreatives organitzats directament per l’Ajuntament o per l’Associació Manresa de Festes i que per les seves especials característiques aconsellin la presència d’aquests mitjans sanitaris.
  • Manteniment del material d’emergències del qual disposa la unitat de Protecció Civil.
  • Suport dels voluntaris de l’Assemblea Local de Creu Roja a Manresa, en les tasques logístiques, sanitàries i d’acollida en cas d’activació de qualsevol pla d’actuació municipal en cas d’emergència.
Per la seva banda, els principals compromisos de l’Ajuntament són
  • Fer-se càrrec de les despeses econòmiques que comportin les tasques de manteniment i funcionament del material propietat de l’Ajuntament de Manresa.
  • Donar recolzament, a través dels diferents grups operatius del Comitè d’Emergència Municipal, en la recerca d’ajuts econòmics i/o materials.
  • Potenciar la formació entre els membres dels col·lectius de Creu Roja i Protecció Civil, en matèria sanitària i de planificació, prevenció i gestió de l’emergència.
  • Efectuar un pagament de 4.000 €.
Darrera actualització de dijous, 19 de novembre de 2009 01:47