Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

La Policia Local intensificarà el control a les parades de bus per evitar que els vehicles s'hi aturin PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Web Ajuntament de Manresa   
dimarts, 9 de desembre de 2008 02:36

altLa Policia Local de Manresa intensificarà la vigilància i control de les parades del bus urbà en el marc d’una campanya que té per objectiu corregir les conductes incíviques dels conductors que utilitzen les parades de bus com a zones de càrrega i descàrrega, i fins i tot per a estacionar-hi.

I és que una de les problemàtiques més comunes amb què es troba el transport públic de Manresa és la dificultat dels autobusos de poder fer ús de les parades. La presència de vehicles indegudament estacionats a les parades ocasiona diverses molèsties, com:


-No permetre que els busos s’aturin a la parada de forma correcte, de manera que es veuen obligats a ocupar espais com passos de vianants propers, part de càrregues i descàrregues, i fins i tot a aturar-se en doble fila.


-Impedir el desplegament de les rampes per a persones amb mobilitat reduïda amb les quals van equipats els autobusos.


-Obligar els usuaris del bus a desplaçar-se per la calçada per arribar a les voreres, amb el perill que això pot ocasionar en determinades situacions.



La campanya es portarà a terme al llarg d’aquesta setmana i la vinent. Durant aquests dies, la Policia Local tindrà més presència a les zones on hi ha parades de bus, i denunciarà tots aquells vehicles que ocupin la parada. També es procedirà a la retirada dels que en facin un abús, ja sigui pel temps que hi estan estacionats o bé perquè es detecti la seva reincidència en aquest tipus d’infracció.


Per elaborar la campanya s’ha disposat d’una base de dades creada des de la regidoria de Via Pública i Mobilitat en què es registren totes les incidències que els mateixos conductors d’autobusos es troben i anoten. L’anàlisi s’ha realitzat a partir de les dades corresponents al mes d’octubre, que s’han comparat amb les del setembre. Dels 257 incidents registrats, més de 200 corresponen a vehicles incorrectament estacionats, principalment a les parades. És per aquest motiu que la campanya s’ha centrat en les parades de bus.



L’actuació serà més exhaustiva en aquelles parades en què s’ha constatat que pateixen més la problemàtica. La campanya es desenvoluparà en dues fases. La primera –que es portarà a terme aquesta setmana–, se centrarà en vuit parades, que sumen el 60% de les incidències. En concret són: la Parada (c/ Pau Casals), estació bus (carretera Santpedor), estació bus Pare Clotet (c/ Sant Antoni M. Claret), plaça Sant Domènec, c/ Guimerà, plaça Valldaura, Muralla Sant Francesc i Renfe.



En la segona tanda es combinaran aquestes vuit parades amb nou més: Mercat Sagrada Família (c/ Sant Cristòfol), Gaudí (pl. M. Matilde Almendros), Foneria (carretera Pont Vilomara), plaça Espanya, Pompeu Fabra (carretera Cardona), Joan Fuster, CC Joan Amades (c/ Sant Blai), piscines municipals (c Vidal i Barraquer), Sant Pau.


La campanya es porta a terme de forma prèvia al començament de les festes nadalenques, que és quan l’activitat comercial s’incrementa i la mobilitat s’agreuja. La intenció és començar l’època nadalenca amb millores quant a la mobilitat i, alhora, poder minvar les dificultats que pateix el transport públic especialment en aquesta època de l’any.

Darrera actualització de divendres, 3 d'abril de 2009 22:56