Actes 150 Anys

Agenda

Maig 2020
L M X J V S D
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Farmàcia Guàrdia

Sense events

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

Quatre detinguts -dos per violència masclista- i dos investigats durant el cap de setmana a Manresa PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
dilluns, 1 de juliol de 2019 10:44

Quatre detinguts i dos investigats durant el cap de setmana.

Dos dels detinguts ho van ser per delictes de violència masclista, en agredir les respectives parelles.  

  • La primera detenció es va produir dissabte al matí, als voltants de l’escola Renaixença, quan la sala del 092 va rebre diverses trucades informant que al carrer hi havia una dona,  mig nua, plena de sang, amb una criatura dins d’un cotxet  i que cridava que algú truqués la policia.

En arribar els agents van trobar  la dona, una manresana de 31 anys, i la seva filla de 20 mesos,   manifestant la dona  que tant ella com la seva filla havien estat agredides  i fetes fora de casa per la parella, que es trobava a casa, just allà mateix.  Els agents van comprovar que mare i filla presentaven nombroses lesions recents compatibles amb una agressió, motiu pel qual van intentar accedir al domicili, on el presumpte agressor es va tancar, negant-se a obrir la porta, motiu pel qual es va activar un equip de Bombers de la Generalitat per tal que els agents poguessin accedir al domicili  amb l’ajut del camió cistella,  per la porta d’un  balcó exterior.   Quan els agents estaven intentant obrir la porta del balcó amb una palanca, el presumpte agressor va obrir la porta, moment en el què  va ser detingut.

  • El segon detingut per violència masclista ho va ser diumenge a la tarda, quan la sala del 092 va rebre diverses trucades d’un domicili del carrer Font del Gat, on semblava s’estava produint una baralla violenta.  Desplaçades diverses patrulles al domicili esmentat,  els agents van percebre signes de violència ambiental i van apreciar en  la dona, una jove de 22 anys,  lesions recents compatibles amb una agressió, motiu pel qual  l’home, de 32 anys,  va ser detingut, tot i que va oferir resistència i agredir un dels agents.

Les altres dues detencions van produir-se  una la matinada de dissabte a diumenge i l’altra la matinada de diumenge a dilluns.

  • La tercera, al Nucli Històric, es va produir als voltants de quarts de tres de la matinada de diumenge, quan es va rebre l’avís de que una persona estaria agredint el treballador d’un local d’oci.   En arribar,  un dels agents va intentar aturar la baralla interposant-se entre l’agressor  i l’agredit,  insistint l’agressor en continuar donant cops tant a l’agredit com a l’agent,  motiu pel qual va ser detingut un veí de Manresa de 54 anys.

 

  • La quarta detenció es va produir a quarts de dues de la matinada de dilluns, en atendre els agents per un requeriment d’una colla de joves que estaven fent xivarri al  Passeig de  Pere III, i en identificar-los, a un d’ells, un jove de 18 anys domiciliat a Manresa,  li constava una ordre internacional de detenció dictada per delictes contra les persones i sol·licitada per Suècia, motiu pel qual va ser detingut.

 

  • Els investigats ho van ser com a conseqüència d’uns fets ocorreguts dissabte,  a quarts de sis de la tarda, quan la sala del 092 va rebre nombroses trucades provinents de  l’estacionament d’un centre comercial de la zona dels Trullols, que  informaven que havien deixat dins d’un cotxe, a ple sol,  un menor de 8 mesos i el seu germà de 10 anys, amb una temperatura exterior s’apropava als 40 graus,  estant cotxe amb el motor parat   i sense aire condicionat.   

En arribar els agents, van treure els menors i els van posar a l’interior del vehicle policial  amb aire condicionat i  van recollir manifestacions de testimonis que confirmaven que,  com a mínim,  els menors haurien estat exposats a ple sol més de 20 minuts.

Els agents van activar els serveis mèdics que van traslladar el nadó a l’hospital de Sant  Joan de Déu,  moment en  què van aparèixer tranquil·lament els pares, amb diverses bosses de la compra.  Els serveis mèdics van comprovar que, tot i la temperatura, l’estat dels menors era bo.

A hores d’ara s’investiga els pares  (un home de 41 anys  i una dona de 30, veïns de Manresa) per si es donessin  els requisits per imputar-los  un  delicte d’abandonament de menors, alhora que  s’ha passat  informe al departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manresa, per tal que avaluïn la situació global del menors..

Darrera actualització de dissabte, 27 de juliol de 2019 09:48