Actes 150 Anys

Agenda

Gener 2019
L M X J V S D
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Farmàcia Guàrdia

Sense events

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

Quatre agents cíviques i de suport viari promouen el civisme i l’educació viària a Manresa PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
divendres, 17 d'octubre de 2014 11:31

 

Es tracta d’una iniciativa pionera a la ciutat. Les agents es van incorporar a l’Ajuntament el setembre i fins ara han rebut formació de la mà d’agents de la policia local.

 

 
Manresa, 17 d’octubre de 2014-L’Ajuntament de Manresa va incorporar, el mes passat, quatre agents cíviques i de suport viari que col·laboren amb la Policia Local en tasques de foment de la seguretat viària i promoció del civisme, en el que és una iniciativa pionera a Manresa. L’activitat pedagògica, tant en el camp del civisme com de la mobilitat, es duu a terme als accessos d’escoles i en diversos espais públics.

 

Fins ara, han emprès les tasques en el camp del civisme, a tall d'observadores i de detecció d'incidències, alhora que  han rebut formació per part d’agents de la Policia Local de les unitats de Districtes i Seguretat viària. Al llarg de la propera setmana iniciaran  les tasques de foment de la seguretat viària.

Les agents, seguint un calendari programat de presència a les escoles, ajuden els alumnes a travessar el carrer d’una forma segura,  i interactuen amb l’alumnat i els  seus acompanyants (pares, mares, avis, àvies...)  a qui faciliten material divulgatiu i consells per a una vialitat segura, amb la voluntat de crear consciència ciutadana i disminuir l’accidentalitat. 

La presència de les agents als accessos dels centres educatius de primària és més de suport que de control, i cerca una acció pedagògica que posi en evidència quines conductes s’han d’evitar en la consecució d’una mobilitat segura i quins bons hàbits cal que incorporin els vianants.

A banda, fora dels horaris escolars, les agents cíviques duen a terme tasques d’observació, informació, sensibilització i promoció d’actituds cíviques per tal de fomentar accions de bona convivència i respecte entre la ciutadania, així com el bon ús dels béns públics i privats de la ciutat. Es fa en diversos àmbits: espais de la via pública de gran afluència on la tasca divulgativa por arribar a més població (fires, mercats, etc..) i espais públics d’esbarjo, com ara parcs i jardins. En aquest sentit, aborden els problemes més  recurrents: propietaris d’animals que no recullen les deposicions, deslluïment de mobiliari urbà, brossa i residus a la via pública...   

Les quatre agents cíviques i de suport viari van ser contractades per d’ un pla local d’ocupació finançat per la Diputació de Barcelona i tenen formació en dinamització social. Per dur a terme la seva tasca, seran assistides de forma permanent  per agents de la policia local.  

Darrera actualització de dimarts, 28 d'octubre de 2014 04:33