Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

La sequera obliga a extremar precaucions en relació a la revetlla de Sant Joan

Els riscos que es volen evitar són:

• les cremades, lesions als ulls i a l'oïda i amputacions causades per utilitzar de forma incorrecte el material pirotècnic.

• l'increment potencial del risc de focs de vegetació, per l'encesa de fogueres i, també, per projectar un petard en una zona boscosa o plena de matolls secs

L’Ajuntament de Manresa edita dos tipus de bans adreçats a garantir la màxima seguretat i evitar incendis que poguessin ocasionar la celebració de les revetlles de Sant Joan:


D’una banda hi ha una regulació de la venda i gestió dels material pirotècnic i de l’altra també es regula l’ús del material pirotècnic i de les fogueres.

En relació a la veda de material, es controla com es guarda i el fet de restringir-ho únicament a les persones majors d’edat.


Pel que fa a l’ús es demana que se segueixin les normes de manipulació i també s’exigeix sol·licitar llicència municipal per fer una foguera. Els tècnics de protecció civil avaluen els riscos de cada espai.

Entre d’altres prescripcions:

- No es pot encendre fogueres en terrenys que es trobin a menys de 500 metres d’un bosc, o a menys de 15 metres de façanes, vehicles aparcats, de pals i línies de conducció aèria de serveis o subministres i qualsevol tipus de mobiliari urbà.

- Només es pot autoritzar encendre fogueres a les places i vies públiques asfaltades o pavimentades. En aquests supòsits, s’haurà de col·locar damunt el paviment una capa protectora de sorra per protegir el paviment

Està prohibit:

- Elevar globus amb esponges o metxes enceses.

- Elevar o engegar coets o d’altres artificis que continguin foc als terrenys forestals del terme municipal en una franja d’uns 400 metres del seu entorn.

- Produir sorolls desmesurats durant les hores nocturnes.

- Llençar a la foguera bidons, esprais, pneumàtics i plàstics pels seus efectes contaminants.

- Ficar trons o petards dins ampolles, pots, etc.

Es recomana:

- No guardar cap article pirotècnic a les butxaques.

- Encendre la metxa pel seu extrem per tal que doni temps a retirar-se.

- Si l’article falla a l’encendre’s, no s’ha de tocar fins passats 30 minuts.

- No es pot posar mai la cara o cap membre sobre o al davant de qualsevol article pirotècnic encès.

Paral·lelament, la Generalitat de Catalunya, amb coordinació amb la les entitats que representen els municipis, realitza la campanya “Revetlles amb Precaució” per reforçar aquests missatges de precaució.