Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

S'obre el camí dels Corrals que recupera la traça del camí originari PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
dimecres, 9 de març de 2011 23:10

Font: Ajuntament de Manresa

La darrera novetat de la recuperació de la falda del Puigcardener és l’obertura del traçat originari del camí dels Corrals. El camí dels corrals segueix un mateix recorregut partint des del del carrer Codinella en direcció sud. A partir d’ara, en el punt en què el camí gira per contornar el Puigcardener, el camí es desdobla en dos: el que no perd alçada i que comunica amb la part alta de la plaça de la Reforma a la zona de les Piques i l’Alfons XII, i el que baixa fins a la zona del pont de la Reforma. El primer correspon al nou traçat del camí que es va executar el 2008 per on hi havia antigues feixes de conreu, i el segon –que ara s’ha recuperat- correspon al traçat originari del camí dels Corrals.

La recuperació del recorregut de l’antic camí dels Corrals permet fer un nou itinerari que connecta directament amb el carrer d’accés a l’aparcament de la Reforma i, per tant, amb l’estació de tren i el passeig del Riu, sense passar per la plaça de la Reforma. El pas pel traçat originari del camí estava barrat des de feia anys per l’esllavissada que se n’havia endut un tram important.

La recuperació d’aquest tram de camí forma part de l’ordenació de les feixes d’aquesta falda del Puigcardener. A efectes d’obres, la recuperació d’aquest gran espai verd ja és una realitat. Per completar la imatge prevista, ara caldrà esperar el desenvolupament de la vegetació: l’arbrat plantat i els prats sembrats.

Els enderrocs que es van iniciar el setembre passat han permès alliberar uns espais de més de 1.000 m2. Recordem que l’actuació d’ordenació de la falda del Puigcardener engloba 6.600 m2 de superfície. El projecte d’aquesta urbanització inclou la rehabilitació de les antigues terrasses d’aquest espai i el seu enjardinament.

Pel que fa a l’enjardinament, cal diferenciar els espais inferiors, amb arbrat de port gran, i el de les feixes intermitges, amb arbrat de port arbustiu. L’arbrat de la part inferior s’ha realitzat tenint en compte el futur canvi de traçat del passeig del Riu, que ha d’enllaçar la rotonda de Sant Marc amb la plaça de la Reforma. Així, la plantació d’arbres es fa de manera que no s’ocupi l’espai que es preveu destinar al traçat d’aquest futur vial. En aquest espai que està a nivell del passeig del Riu i del carrer Sant Marc s’hi ha plantat 53 arbres (plàtans, oms i, a les zones més obagues de del carrer Sant Marc, roures i aurons). En les diferents feixes del turó, s’hi ha plantat arbres de port arbustiu, concretament 148 magraners. La intervenció també ha inclòs la reconstrucció i el reforç dels murs de pedra de part de les terrasses del turó i la sembra de prat sota les noves arbredes.
 

Darrera actualització de dijous, 21 de juliol de 2011 21:25