Actes 150 Anys

Agenda

Octubre 2018
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Farmàcia Guàrdia

Sense events

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

La Policia Local de Manresa imputa 4 persones per estafes relacionades amb falses revisions de gas PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
dimarts, 18 de febrer de 2014 09:17

Agents de la Policia local de Manresa van obrir ahir a la tarda diligències penals  a quatre  persones, tres d’elles  de nacionalitat espanyola i tots quatre veïns de l’àrea metropolitana de Barcelona,  a qui se li han  imputat diverses faltes d’estafa.

Els fets van passar ahir a la tarda quan una patrulla de paisà de la policia local va localitzar els operaris després d’haver rebut diverses trucades d’usuaris queixant-se de que se sentien estafats. De fet, la policia local ja estava en alerta, atesa la escampada de propaganda en diverses zones de la ciutat que va aparèixer durant el cap de setmana que informaven els usuaris de gas que una empresa procediria a fer les inspeccions obligatòries.

La propaganda, feia un joc de paraules amb els mots “Gas Natural” per tal de fer creure que era l’empresa de mateix nom qui promovia les revisions. Durant  tot el cap de setmana la policia va provar de contactar amb el telèfon que figurava a la propaganda sense èxit, doncs sempre, fins i tot a la matinada,  apareixia un contestador informant que totes les operadores estaven ocupades i que es repetís la trucada en uns minuts.

El modus operandi d’aquestes persones és el següent: van vestits amb roba de feina i porten penjades acreditacions que en lletres grans formen les paraules GAS NATURAL i informen que han de procedir obligatòriament  a fer una inspecció de la caldera. Alguns denunciants han afirmat que els  operaris han dit venir de la Generalitat, i d’altres que han amenaçat amb tallar el gas si no es procedia a fer la inspecció.

Segon han explicat els denunciants,  la “revisió”  consistia en  acostar un aparell  a la caldera, feta la qual cosa informaven a l’usuari que hi havia una avaria i que en breu vindria un operari a reparar-la, però que calia fer el pagament per avançat.  Per aquesta “revisió” cobraven, segons els casos, entre  75 i 99 euros, fent més a més signar un paper que en realitat resultava ser un contracte de manteniment de la caldera, amb el qual  l’usuari  donava el seu consentiment als operaris.  Pels casos de les persones que manifestaven no tenir diners a casa,  portaven un TPV que els permetia cobrar en targeta de crèdit.

Ahir a la tarda la policia local ja havia recollit tres denúncies, tot i que s’espera que durant el matí augmenti aquest número, doncs ahir a la nit  la policia local va rebre diverses trucades de persones denunciant el mateix frau, motiu pel qual s’espera que durant el dia d’avui es formalitzin més denúncies. La policia local a més tramitarà als imputats una denúncia per col·locar propaganda de forma irregular i ha obert una investigació per determinar si al darrere dels imputats hi ha alguna empresa legal a la qual se li puguin imputar més infraccions.

Darrera actualització de dijous, 20 de febrer de 2014 02:46