Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

La Policia Local de Manresa alerta de falsos assistents socials que fan visites a avis de Manresa PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
dimecres, 12 de febrer de 2014 11:27

Des del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manresa han informat  de que en les darreres setmanes han conegut tres cassos d’un fals assistent social que visita avis a Manresa.

En tots els casos,  els avis visitats abans havien rebut una trucada prèvia,  avisant-los de que aniria a veure’ls algú de serveis socials, visita que es produïa al cap d’una estona i, un cop al domicili, el fals assistent social demanava  la documentació dels avis,  omplia una mena de fitxa amb les dades i demanava veure el pis per valorar  les necessitats.

La descripció del fals assistent ha estat totes les ocasions  la  d’un home, d’ entre 30 i 35 anys, alt  i de parla castellana, que es presentava com a assistent social de l’ajuntament  i  mostrava una tarja d’identificació que retirava de la vista ràpidament.

De moment, i en els casos coneguts no hi ha indicis de que s’hagi produït cap robatori.

Des de la policia local volem donar tot un seguit de consells per tal d’evitar falses visites.

  1. Cal que avisem els nostres avis de l’existència d’aquests falsos assistents socials.
  2. No faciliteu mai les vostres dades per telèfon a ningú. En algun dels casos, ha estat el propi avi el que ha facilitat les dades al fals assistent, contestant el avi les preguntes que el fals assistent fa amb l’excusa de comprovar les dades.
  3. En tot cas, si rep una trucada que afirma provenir de serveis socials informant-los d’una visita, cal  que demaneu  el nom de l’assistent que vindrà i l’horari previst de la visita, i, amb aquesta informació,  cal verificar la trucada  al telèfon de serveis socials  93 875 25 07. o bé a la policia local  als  telèfons  092   o   93 875 29 99, doncs la sala del 092  disposarà de mitjans per tal de verificar la veracitat de la trucada i de la cita.
  4. Si per qualsevol motiu algú es presenta a casa seva i, pel motiu que sigui, no ho veu clar, NO OBRI LA PORTA i truqui d’immediat al 092 o al 112
  5. Si heu rebut cap visita d’aquest tipus cal que ho poseu en coneixement de la  Policia Local o dels Mossos d’Esquadra.
Darrera actualització de dijous, 20 de febrer de 2014 02:44