Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

La Policia Local de Manresa incrementarà les accions per reduir els atropellaments i garantir la seguretat dels vianants PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
divendres, 29 de novembre de 2013 01:03

Els indicadors del tercer trimestre de l’any confirmen la tendència a la baixa de la sinistralitat a Manresa. Tot i el descens general dels accidents a la ciutat i de la lesivitat global durant els darrers dotze mesos, aquest tercer trimestre hi hagut sis ferits greus.

Documents relacionats

 

La regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez, ha anunciat avui noves accions adreçades a reduir els atropellaments a la ciutat. Entre les mesures previstes, que s’implantaran de forma gradual durant l’any 2014, hi ha la supressió de places d’estacionament més properes als passos de vianants i altres elements que obstaculitzin la visibilitat; la millora de la senyalització dels passos de vianants sobretot en itineraris escolars; així com continuar el reforç dels operatius policials de control de passos de vianants com els que s’estan desenvolupant els darrers dies.

La regidora ha estat acompanyada pel cap de la Policia Local de Manresa, Jordi Mora, en la presentació d’aquestes noves accions contra els atropellaments i les dades trimestrals de les actuacions d'aquest cos policial.

Olga Sánchez ha presentat les dades d’actuacions que “confirmen la tendència a la baixa de l’accidentalitat a Manresa” si bé des de la Policia Local “creiem necessari continuar les accions per baixar els atropellaments a la ciutat”. La regidora ha assegurat que “amb aquest objectiu, anirem suprimint de forma gradual places d’estacionament o qualsevol obstacle que ajudi a guanyar visibilitat tant per als conductors com per als vianants”.

La regidora de Seguretat Ciutadana ha explicat que “ja hem fet accions d'aquest tipus a la via pública a prop de la Plaça Catalunya, a l’Avinguda dels Dolors o instal·lant semàfors a la carretera de Cardona seguint aquests criteris, i ho contínuarem fent amb el suport dels districtes".

Olga Sánchez ha anunciat també que s’està treballant amb d’altres entitats de la ciutat per continuar la campanya de conscienciació iniciada el 2012 -"No et saltis el pas"- a través de noves accions de cara al 2014. En aquest sentit, s'ha avançat que es faran noves accions teatrals al carrer i la realització d’un nou espectacle Road Show d’educació vial.

Suprimir obstacles per guanyar visibilitat

L’objectiu de la supressió de la plaça d’aparcament més propera en un o en ambdós sentits de circulació pretén facilitar la visibilitat dels vianants des de la calçada per tal de donar més garanties de seguretat. Aquesta mesura que ja s’ha començat a implantar, es continuarà aplicant de forma gradual en aquells passos on l’existència de zones d’estacionament o la ubicació d’altres elements pugui suposar un possible perill per als vianants. Aquesta acció també suposarà una millora per als conductors ja que podran incrementar la visibilitat del vianants que creuen el carrer.

Entre les noves accions previstes també hi ha la millora de la senyalització els passos de vianants, així com els itineraris a peu per a vianants o aquells punts que es puguin considerar que estan incorporats a la trama urbana.

Així mateix, ja des de fa més una setmana s’han incrementat els operatius policials i controls preventius específics als passos de vianants que tal d’ajudar a conscienciar a vianants i conductors de la necessitat de respectar les prioritats de pas.

Totes aquestes accions, i d’altres que s’han d’acabar de concretar, pretenen continuar la tasca iniciada l’any passat a través de la campanya d’accions policials i de conscienciació “No et saltis el Pas", impulsada per la regidoria de Seguretat Ciutadana de l´Ajuntament de Manresa i amb el suport i la implicació d´entitats com el Servei Català de Trànsit, Montepio de Conductors, RACC, Transports Castellà, Afesvial, Institut Lluis de Peguera i UBIC, i que va obtenir un molt bon resultat amb una reducció del 32% d’atropellaments.


La sinistralitat a la ciutat continua baixant

Els accidents de trànsit s’han tornat a reduir a Manresa un 10,9%, amb un total de 89 accidents menys que els darrers dotze mesos. El darrer trimestre s’han produït 166 accidents, un 3,5% menys per el mateix període de l’any passat. Aquestes és una de les principals conclusions dels indicadors de seguretat corresponents al tercer trimestre del 2013 elaborats per la regidoria de Seguretat Ciutadana i la Policia Local de Manresa.

Pel que fa a les persones lesionades, aquest tercer trimestre hi ha hagut 77 ferits, un més que en 2012. Un dels aspectes més negatius però, ha estat que d’aquestes persones lesionades 6 han estat de caràcter greu, contrastant amb la única persona ferida greu amb del mateix període al 2012. Malauradament, en el balanç interanual, de setembre de 2012 a setembre de 2013, s’ha de comptar una víctima mortal per atropellament al carrer Abat Oliba (el 30 de juny).

Tot i això, el número de lesionats lleus s’ha reduït un 6%. En el recompte dels darrers 12 mesos el nombre de persones lesionades en accidents han estat 311, el que significa un 8.1% menys respecte al setembre de 2012.

El 100% dels vehicles escàpols han estat localitzats

Aquest tercer trimestre, el nombre d’accidents en el que un dels implicats s’ha fet escàpol és de 18, el que suposa un descens del 33% respecte al mateix període de 2012. En 11 de cada 100 accidents ocorreguts a Manresa el conductor s’ha fet escàpol. Malgrat això el 100% dels accidents que s’ha tingut coneixement ha estat localitzat i identificat el responsable.

Gairebé un miler de proves d’alcoholèmia i un 20% més de proves de drogues

En el decurs del tercer trimestre de l’any s’han realitzat gaire bé un miler de proves d’alcoholèmia, concretament 903, de les quals un 8% han estat positives. tot i ser lleugerament superior (7.6) respecte al mateix període de 2012, aquesta dada és més baixa que els anys 2011 i 2010 (9.6% i 11.1% respectivament).

En el decurs de l’any 2013, el percentatge de positius interanual s’ha mantingut al voltant del 6.5% que es reflexa a setembre de 2013. Pel que fa a la tramitació de les proves positives, en aquest trimestre es segueix recuperant la tendència de establerta a partir de 2012. De cada 10 positius 7 tenen una tramitació de caire administratiu i 3 dins l’àmbit penal.

Pel que fa al control de drogues en aquest tercer trimestre 23 han estat els conductors detectats haver consumint alguna substància estupefaent. La Policia Local continua amb la implantació dels test de detecció de drogues, passant de 67 proves anuals a setembre de 2012 a 80 a setembre de 2013, el que significa un augment del 19.4%.

Menys persones detingudes els darrers 12 mesos

Durant el tercer trimestre, la Policia Local de Manresa ha detingut 32 persones. En total 5 persones més que mateix període de 2012, que se’n van detenir 25. Tot i això, en el conjunt dels darrers 12 mesos els detinguts/imputats han estat 322, el que suposa un 6.7% menys (345) respecte al interanual de setembre de 2012.

Quan a les infraccions detectades amb motiu de la tinença o consum de drogues al carrer, parcs, etc, s’han doblat en aquest segon trimestre, 66 denúncies per 42 al segon trimestre de 2012. La Policia Local segueix la tendència iniciada a finals de 2012 de major seguiment i control d’aquestes infraccions.

Gairebé un 12% menys de sancions

El nombre de denúncies imposades durant aquest tercer trimestre ha estat de 1651 (1527 per infraccions de circulació i estacionament, i 124 per deficiències tècniques dels vehicles i manca de documentació del vehicle o el conductor).

Les denúncies imposades per infraccions de trànsit durant els darrers dotze mesos han estat de més de 10.323, gairebé un 12% menys que l’any passat que es van posar 11.722 denúncies.

RESUM INDICADORS – 3er. trimestre 2013
1) Demandes de serveis:

- El nombre de demandes ateses entre els mesos de juliol a setembre han estat 4.607, un total de 12 serveis més que ens els mateixos mesos de 2012 (+0.3%).

- En els darrers 12 mesos el nombre de requeriments ha estat de 18297, el que significa un lleugera baixada respecte al recompte interanual de setembre de 2012, és a dir un 0.8% menys.

- La distribució de les demandes segons el seu àmbit, en el conjunt del darrer any és d’un 40% en matèria de Trànsit, Seguretat Ciutadana 25%, Assistencial 23% i àmbit administratiu 12%.

2) Policia de Proximitat:

- Al llarg del curs escolar 2012-2013 les vigilàncies a les entrades i sortides de les escoles dutes a terme han estat de 2663.

- De les entrevistes dutes a terme en el que portem de 2013, el 27% han estat amb Associacions de veïns, el 40% amb entitats de la ciutat, el 20% amb particulars i/o empreses i el 13% restant amb centre educatius.


3) Accidentalitat:

General

- El nombre d’accidents en aquest tercer trimestre ha estat de 166, un 3.5% menys que en el mateix període de l’any 2013.

- En el conjunt dels dotze mesos últims el descens ha estat del 10.9%, un total de 89 accidents menys que a setembre de 2012.

Lesivitat

- El conjunt de persones lesionades en aquest tercer trimestre ha estat de 77, una més que en 2012.

- Les lesionades amb caràcters greu han passat a 6, contrastant amb la única persona amb del mateix període al 2012. Per contra el número de lesionats lleus s’ha reduït un 6%.

- El recompte dels darrers 12 mesos el nombre de persones lesionades en accidents han estat 311, el que significa un 8.1% menys respecte a setembre de 2012.

Escàpols

- El nombre d’accidents en el que un dels implicats s’ha fet escàpol és de 18, el que suposa un descens del 33% respecte al mateix període de 2012.

- En 11 de cada 100 accidents ocorreguts a Manresa, durant aquests tres mesos, el conductor s’ha fet escàpol.

- En el 100% dels accidents que s’ha tingut coneixement ha estat localitzat i identificat el responsable.

4) Controls de trànsit:
- 68 han estat el nombre controls específics de trànsit en aquest període trimestral.

- 6 de cada 100 vehicles que han estat controlats se’ls ha denunciat per algun incompliment com manca d’assegurança o permís de conduir, donar positiu en una prova d’alcoholèmia o drogues, entre d’altres.

5) Proves d’alcoholèmia / drogues:

Alcohol

- En el decurs del tercer trimestre de l’any s’han realitzat gaire bé un miler de proves d’alcoholèmia, concretament 903.

- El tant per cent de proves positives, un 8%, tot i ser lleugerament superior (7.6) respecte al mateix període de 2012, però molt més baix que en 2011 i 2010 (9.6% i 11.1% respectivament).

- En el decurs de l’any 2013, el percentatge de positius interanual s’ha mantingut al voltant del 6.5% que es reflexa a setembre de 2013.

- Pel que fa a la tramitació de les proves positives, en aquest trimestre es segueix recuperant la tendència de establerta a partir de 2012. De cada 10 positius 7 tenen una tramitació de caire administratiu i 3 dins l’àmbit penal.

Drogues:

- En aquest tercer trimestre 23 han estat els conductors detectats haver consumint alguna substància estupefaent.

- Es segueix amb la implantació dels test de detecció de drogues, passant de 67 proves anuals a setembre de 2012 a 80 a setembre de 2013, el que significa un augment del 19.4%.

6) Denúncies de trànsit (Policia Local):

- El nombre de denúncies imposades ha estat de 1651 (1527 per infraccions de circulació i estacionament, i 124 per deficiències tècniques dels vehicles i manca de documentació del vehicle o el conductor).

- Les denúncies imposades per infraccions de trànsit durant els darrers dotze mesos han estat de més de 10 mil (10323).

7) Seguretat ciutadana:

Detencions / imputacions.

- Aquest trimestre s’han detingut 5 persones més que en el mateix període de 2012, 32 aquest any per 25 el passat.

- En el conjunt dels darrers 12 mesos els detinguts/imputats han estat 322, el que suposa un 6.7% menys (345) respecte al interanual de setembre de 2012.
Infraccions LO 1/92.

- Les infraccions detectades amb motiu de la tinença o consum de drogues al carrer, parcs, etc, s’han doblat en aquest segon trimestre, 66 denúncies per 42 al segon trimestre de 2012.

- Es segueix la tendència iniciada a finals de 2012 de major seguiment i control d’aquestes infraccions.

8) Xarxes socials:

Twitter:

- Des de la posada en funcionament del Twitter de Policia Local ( @policiamanresa ) s’ha arribat a la xifra de 543 seguidors.

- 911 han estat els missatges enviats (twitts) amb informació de serveis rellevants, campanyes previstes, talls o restriccions de trànsit i consells de seguretat en general.

Pàgina web:

- El nombre de visites rebudes, a la pàgina web de la Policia Local ( www.plmanresa.cat), des de la seva posada en marxa, ha estat de 387901

Darrera actualització de dilluns, 2 de desembre de 2013 05:32