Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

L’Ajuntament activa el pla de nevades i recomana a les escoles que no facin classes a la tarda PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 2 de febrer de 2012 17:14
El servei de transport escolar s’avança al migdia pels alumnes de les escoles del Xup i la Flama. El bus urbà municipal continua funcionant amb normalitat i de moment no hi ha cap vial de la ciutat tallat. S’avança a les 6 de la tarda la recollida de residus voluminosos, de rebuig i orgànics.

L’Ajuntament de Manresa ha activat a les 11.30 hores del matí el Pla d’Actuació Municipal per nevades i Pla Bàsic Municipal per onada de fred en previsió que empitjori la situació meteorològica i ha comunicat a les escoles que suspenguin les classes lectives a la tarda, si bé les escoles continuaran obertes pels alumnes que restin a les seves instal·lacions fins que els passin a recollir.

El comitè ha ordenat avançar el transport escolar per aquest migdia i recollirà els alumnes de la ciutat que són a les escoles del Xup i la Flama. El transport públic continuarà funcionant amb normalitat però s’ha avançat la recollida de residus (voluminosos, rebuig i orgànica) a les sis de la tarda.

Des de les 11.30 hores està reunit el comitè d’emergències sota la direcció de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez, que estan contínuament informats de les incidències que es reben a la ciutat i prendre les decisions oportunes. També formen part del comitè d’emergències reunits a la Florinda, el cap de Protecció Civil, Xavier Jovés i representants de Mossos, Consell Comarcal, Fecsa, tècnics de via pública i manteniment de l’Ajuntament.

Fins al migdia, la petita nevada de les primeres hores de la matinada i del matí no havia causat incidències importants si bé els efectius de Policia Local i personal de manteniment estan supervisant els carrers amb més risc de rebre els efectes del gel a causa de les baixes temperatures.

El equips de manteniment han preparat tanques a divuit carrers de la ciutat, que són els més sensibles de causar molèsties al trànsit a causa del seu pendent, per si fos necessari tancar-los durant les pròximes hores i evitar ensurts. Moltes escoles de la ciutat han rebut també potassa per intentar garantir una major seguretat a les entrades i sortides d'alumnes.

Fins aquest migdia no ha calgut fer servir les màquines llevaneus ni llançar potassa a cap vial, si bé els equips estan preparats per actuar-hi.