Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

La pedalada 2010 convida a conèixer el nou itinerari dels Dipòsits Nous que uneix el carril bici del Parc de l’Agulla amb el de l'avinguda Universitària PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 20 de setembre de 2010 22:57

 

La convocatòria de la pedalada és a les 10 del matí. Fins a 2/4 d’11 es faran les inscripcions dels participants. El recorregut passa per la plaça de Sant Domènec, es segueix l’itinerari per a bicicletes del passeig Pere III, plaça Espanya, Primer de Maig, Súria, Font del Gat, Bernat de Castellbell, Bernat de Cabrera i Pere Vilella. A l’alçada dels Dipòsits Nous es farà una petita parada per beure aigua dels cantis oferts pel Parc de la Sèquia. Es continuarà per l’ampliació del camí del ramal de la Sèquia que passa per sota de la Torra Vinyes fins al carrer Concòrdia i l’avinguda Universitària. A través del carril bici de l’avinguda Universitària es retornarà al carril de la Font del Gat. El trajecte és de 5,68 km.

Aquest passeig pretén donar a conèixer dos carrils bicis existents que condueixen a dos itineraris de natura de Manresa (Parc de l’Agulla i el Poal) i els lligams entre ells. Al mateix temps, la circulació del ramal de la Sèquia permet descobrir la renovació urbanística del campus universitari de Manresa.

La pedalada també serà una oportunitat per donar a conèixer les principals novetats de l’ordenança de circulació que afecten a les bicicletes. El participants rebran un full amb l’itinerari de la pedalada i un resum de la normativa per a les bicicletes.

Ajuntament i el grup Manresa en Bici organitzen la pedalada amb la col·laboració del Parc de la Sèquia i el restaurant Different que oferirà un refrigeri a l’arribada a la plaça Major.

Recordem que els actes de la Setmana de la Mobilitat és una convocatòria de diferents municipis de Catalunya amb l’objectiu de promoure la circulació a peu i amb mitjans alternatius al vehicle privat per tal de reduir la presència de vehicles al centre de les ciutats. Es vol reduir el col·lapse circulatori, la contaminació i ampliar l’espai per als vianants, així com promocionar mitjans de transport més sostenibles com són el transport públic i la bicicleta. A Manresa, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura també inclou una gimcana del transport públic (Gimkabús) que es realitzarà el dissabte 25 de setembre, a partir de les 9 del matí a la plaça Major.