Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

Les restriccions circulatòries a l'illa de vianants es fan més flexibles per a veïns i comerciants PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 5 de maig de 2010 22:35

Font: Ajuntament de Manresa
L’Ajuntament de Manresa ha introduït una modificació en el funcionament de l’illa de vianants de la ciutat. En concret, s’ha suprimit la limitació horària per als propietaris de comerços i els veïns sense plaça d’aparcament, que podien entrar a l’illa de vianants en l’horari establert –de 13:15h a 16:30h i de 20 h a 11h. Amb el canvi, tots els veïns –tant amb plaça d’aparcament com sense– i comerciants poden entrar amb vehicle a l’illa de vianants a tota hora.

La modificació va entrar en vigor el passat mes d’abril, coincidint amb la posada en funcionament del control fotogràfic de l’accés amb vehicle a la plaça Gispert, el carrer Alfons XII i el seu entorn.

 

El canvi és fruit de les converses que s’han anat mantenint entre les regidories de Via Pública i Comerç amb els comerciants dels sectors. Així, s’ha donat resposta als comerciants i alhora als veïns, que també havien manifestat poder accedir al seu domicili sense limitacions horàries.

Amb aquest canvi, el funcionament de l’illa de vianants de la ciutat és el següent:

L'horari de càrrega i descàrrega és de 13:15h a 16:30h i de 20 h a 11h. Els veïns i comerciants poden entrar amb vehicle a tota hora. Les persones que tenen la seva residència o plaça d’aparcament en aquests vials, que regenten un comerç o tenen una discapacitat física poden sol·licitar autorització i targeta identificativa a:

- la Policia Local (Edifici de la Florinda, carrer Bruc 33-35. tel. 938752998)

- o bé a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, (plaça Major 1. tel. 010)

No es pot aparcar a la via pública. I només s'autoritza a entrar amb vehicle en aquests casos:
-la càrrega i descàrrega de vehicles comercials (de dilluns a dissabte, de les 20h a les 11h i de les 13.15h a les 16.30h)
-veïns (tinguin o no plaça d’aparcament) i responsables de comerços
-les persones discapacitades
-el trasllat de malalts
-i els serveis públics

A banda, la regidoria de Via Pública s’ha compromès a agilitzar al màxim l’autorització d’aquells casos excepcionals que sol·licitin entrar a l’illa de vianants.
Dades del control de l’illa de vianants del mes d’abril
-Alfons XII: 289 entrades no autoritzades i 917 entrades autoritzades
-Gispert: 167 entrades no autoritzades i 405 entrades autoritzades
-Sobrerroca: 236 entrades no autoritzades i 1.073 entrades autoritzades