Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

L'Ajuntament adquireix un vehicle polivalent per utilitzar en cas de nevades PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
dijous, 10 de desembre de 2009 22:45

Font: Ajuntament de Manresa

L’Ajuntament de Manresa ha reforçat la maquinària que té per utilitzar en cas de nevada i ha adquirit un vehicle polivalent que es pot equipar amb una pala llevaneu i un espargidor de sal. L’adquisició d’aquest vehicle està vinculat a un dels objectius del Pla d’Acció Municipal (PAM) 2008-11 de Seguretat Ciutadana, que aposa per l’increment del parc mòbil i millora substancial dels mitjans tècnics i dels instruments necessaris per al correcte desenvolupament dels serveis de seguretat ciutadana i de protecció civil.

Es tracta d’un vehicle Nissan Navara adquirit per l’Ajuntament de segona mà. L’import del vehicle és de 17.000 euros. A banda, s’ha adquirit una pala llevaneus –pressupostada en 5.310 euros, dels quals la Generalitat n’aporta 3.000– i un espargidor de sal –que té un cost de 4.375,64 euros, dels quals la Generalitat en finança 2.310–, amb una capacitat de 110 litres.

Aquest vehicle, la pala llevaneus i l’espargidor de sal s’afegeixen als mitjans tècnics de què disposa la ciutat en cas d’haver de fer front a una nevada. En concret, un altre espargidor de sal de més capacitat –4.000 litres de potassa– que es pot instal·lar en un camió, i la resta de maquinària privada inclosa en el pla de nevades de la nostra ciutat i que es podria anar activant segons les necessitats.
En cas que sigui necessari, el vehicle, la pala llevaneu i l’espargidor de sal podran actuar a altres punts de la comarca. A banda, com que és polivalent, el vehicle que s’ha adquirit podrà tenir altres usos la resta de l’any.