Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

Catalunya registra l’estiu amb la menor sinistralitat dels darrers 10 anys PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
dimarts, 22 de setembre de 2009 21:58

Font: WebPolicial
En relació a l’estiu de l’any 2000 els accidents mortals han disminuït un 61,7%; la reducció més elevada des de que es tenen dades d’accidentalitat a Catalunya, ara fa 10 anys. Segosn Trànsit aquesta disminució de la sinistralitat és deguda a un canvi de conscienciació per part de la població en matèria de seguretat viària. “Els conductors són els principals responsables de la reducció de la mortalitat a les nostres carreteres” ha assegurat el Conseller.
Altres factors que ha citat com a causants del decrement de la sinistralitat són les polítiques de seguretat viària engegades pel SCT, els controls efectuats pels Mossos d’Esquadra i les Policies Locals, la formació que es dóna a les escoles, la modificació del Codi Penal en matèria de trànsit així com a l’aplicació del permís per punts. Tot i les dades positives, el conseller ha advertit: “No podem ser triomfalistes. La lluita contra la sinistralitat no es pot abandonar mai”.

Joan Saura, acompanyat del director del SCT, Josep Pérez Moya, i del Cap de la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, Sergi Pla, ha assenyalat que Lleida és la demarcació que encapçala la tendència a la davallada, amb una disminució del 50% del nombre de morts i del 40% dels accidents mortals respecte el període del 2008 (del 21 de juny al 13 de setembre).

En el període comprès entre l’1 de gener i el 13 de setembre ja s’ha superat l’objectiu fixat de la Unió Europea (UE) de reduir les víctimes mortals fins al 50% respecte l’any 2000, ja que la reducció en aquest període és del 55%. Hi ha hagut una tendència a la baixa de la sinistralitat entre els joves, atès que s’ha produït una disminució del 17% dels morts en la franja d’edat compresa entre els 15 i els 29 anys.

Pel que fa a la sinistralitat entre els motoristes, aquest estiu s’ha reduït un 37,5% el nombre de conductors de motos morts, ja que hi hagut 6 víctimes menys que l’any passat.

Respecte a les dades de mobilitat, Joan Saura, ha explicat que durant els caps de setmana del mes d’agost, la mobilitat ha augmentat un 7% respecte l’any 2008. Segons Saura, una possible causa d’aquest increment ha estat la crisi econòmica, que ha provocat un canvi en el tipus de desplaçaments del mes d’agost.