Actes 150 Anys

Agenda

Agost 2019
L M X J V S D
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Farmàcia Guàrdia

Sense events

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

Comencen els treballs preparatoris de la passera de la Via de Sant Ignasi PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
divendres, 12 de juny de 2009 22:03

Font: Ajuntament de Manresa
Aquesta setmana han començat els treballs de prospecció del subsòl previs a la fonamentació de la basa de la passera del costat del carrer Codinella. Les obres han consistit en l’obertura d’un forat al carrer Codinella i un altre a la rampa de pujada de la Via de Sant Ignasi al Galzeran Andreu.

Els forats que s’han fet al carrer Codinella i a la rampa seran punts de fonamentació de la passera. També s’està fent una cala a la vorera de la via de Sant Ignasi (del costat Escodines) per construir el fonament d’una estructura provisional que aguantarà la passera mentre durin les obres i que, un cop construïda, es desmuntarà. Per fer aquestes primeres prospeccions ha calgut tallar la circulació del carrer Codinella. Un cop fetes aquestes primeres intervencions, el carrer es mantindrà tallat dos mesos per obres d’instal·lacions elèctriques.

Segons l’actual previsió d’obres, la fase d’instal·lació de l’estructura de la passera començarà el mes de juliol.

La passera de vianants de la via de Sant Ignasi és un dels elements destacats del conjunt d’actuacions previstes de renovació urbana del barri de les Escodines. La passarel.la ha de permetre millorar la relació dels vianants entre el barri de les Escodines i el barri Antic. En concret, la passera unirà la nova placeta que s’urbanitzarà al costat de la fàbrica del Salt (a tocar del carrer Sant Bartomeu) i el carrer de Galceran Andreu salvant el desnivell de la via de Sant Ignasi, l’antic congost del torrent de Sant Ignasi.

La passera, així mateix, és una peça clau per millorar els itineraris a peu entre els barrsi de les Escodines i la Balconada i el centre de la ciutat. La millora d’aquest itinerari de vianants permetrà, també, millorar l’accés a peu als equipaments sanitaris d’aquest sector de la ciutat: hospital de Sant Joan de Déu i clínica Sant Josep.

El projecte de la passera també inclou la construcció d’unes escales i un ascensor. Aquestes escales i l’ascensor permetran relacionar les diferents plantes de l’aparcament del carrer Montserrat amb els diferents nivells de l’espai públic i amb el punt d’arrencada de la passera al costat de la fàbrica del Salt.

Les obres de construcció de la passera estan pressupostades en 986.795,32 euros i es financen a través del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL).

Darrera actualització de divendres, 3 de juliol de 2009 21:36